Sisälläni / Being Me

sisallani_kansi

rating-christgau-one-star-honorable-mentionrating-christgau-one-star-honorable-mention
Lisa R. Jones, suom. Lasse Linna
Gummerus Kustannus 2013 (fin)
419 sivua/pages

Nyt palataan hetkeksi taas musiikkihaasteen keskeltä kirjojen pariin, ja suomeksi, sillä sain luettua tämän vuoden ensimmäisen kirjani!

Aloitin kevyesti, ja palasin Lisa R. Jonesin kirjoittaman Inside out -trilogian pariin, jonka ensimmäisen osan luin jotakuinkin vuosi sitten. Kun nyt aloitin trilogian toisen osan Sisälläni, ja vaati hieman mieleen palauttamista, mitä kaikkea siihen mennessä olikaan tapahtunut. Ja itseasiassa tällä hetkellä trilogia on näköjään jo laajentunut kymmenen kirjan sarjaksi!

“Sara McMillan horjuu kahden maailman välillä: kipeän menneisyytensä ja sähäkän nykyisyytensä. Sara tuntee yhä voimakkaampaa yhteyttä päiväkirjojen Rebeccaan ja on nyt varma, että tälle on tapahtunut jotain pahaa. Kaksi arvaamatonta miestä haluaisi pitää hänet otteessaan, ja toisen käsivarsilla hän joutuu etsimään ja kohtaamaan totuuksia myös itsestään.”

Ensimmäinen osa ei ollut tehnyt minuun kovinkaan suurta vaikutusta, enkä siksi ollut pitänyt kiirettä seuraavan osan etsimisessä. Nyt törmäsin siihen sattumalta lähikirjastossa, ja tietysti halusin tietää, mikä on Rebeccan kohtalo. Muistin kuitenkin aloitettuani, mikä ensimmäistä osaa lukiessa hieman häiritsi – suomennoksen kankeus. Luen enimmäkseen kirjoja suomeksi, mutta tämän kohdalla aloin toivoa, että olisin tarttunut alkuperäisiin versioihin. Suomennos tuntuu hieman keskeneräiseltä, ja jotkin ilmaukset eivät oikein istu suomenkieleen. Kuten ensimmäisen osan kanssa, myös toisessa osassa yritin jättää asian huomiotta ja kiinnittää huomion tarinaan. Kohtuullisen hyvin siinä onnistuinkin ja kirjan tarina sai minusta otteen.

Being me cover

Kirjan kertojana on Sara McMillan, entinen opettaja, joka on lähtenyt kadonneen Rebeccan tilalle töihin taidegalleria Allureen ja samalla päätynyt seuraamaan omaa intohimoaan. Sara käy työn lomassa monimerkityksellistä keskustelua gallerian johtajan, Markin kanssa, joka karismaattinen, viileä ja dominoiva. Kolmantena päähenkilönä on Chris, särkynyt, mutta voimakastahtoinen taiteilija, jota Sara nyt tapailee. Molemmat miehet ovat, totta kai, hyvin varakkaita, sillä raha tuo valtaa, ja eräänlaisesta eroottisesta valtapelistä tässäkin kirjassa on lopulta kysymys. Lisäksi he molemmat haluavat omalla tavallaan omistaa Saran, kuitenkin tämän menneisyys saa hänet kapinoimaan miesten omistustahtoa vastaan.

Juoneen oman jännittävän lisänsä tuo kadonneen Rebeccan etsintä. Huomasin itse kaipaavani koko ajan lisää vihjeitä hänen kohtalostaan. Mielenkiintoa pitää yllä tarinan lomaan sinne tänne sirotellut, hieman ehkä pahaenteisetkin, erotiikan sävyttämät lainaukset Rebeccan päiväkirjoista, joita Sara on saanut haltuunsa.

“Kyllä, Isäntä”, kiusoittelen saadakseni hänen jännittyneen latauksensa hellittämään vähän. Saan heti kuulla kunniani. “Älä kutsu minua tuolla nimellä. En ole Isäntäsi. Etkä sinä minun subini. Etkä jumalauta ikinä ainakaan ole Markin subi.”

Being Me Back

Kirja on kevyttä viihdettä, ja sopii erityisesti kynttilän valossa pimeiden iltojen piristykseksi, mikäli kaipaa romantiikkaa ja erotiikkaa pienellä s/m-säväyksellä. Sisälläni tarjoaa kevyen paon arjesta, kunhan lukija ei kiinnitä liikaa huomiota kliseisiin tai suomennoksen kankeuteen. Suosittelen myös lukemaan kirjat englanniksi, mikäli kieli ei tuota ongelmia.

Lisäksi samankaltaisia kirjoja löytyy kirjaston viihdehyllystä useampiakin, joten valinnanvaraa tämän Fifty Shades of Greyn luotsaaman tyylin edustajissa on, esimerkkinä vaikkapa Marina Anderson, Indigo Bloome ja L. Marie Adeline.


Translation 

Read in Finnish.

Now it’s time to talk about books again, and in both languages. I started the year with some light reading – the first book of the year was Being Me (Inside Out Series #2) by Lisa R. Jones. I read the first book of the series, If I Were You, about a year ago, and I had almost forgotten the whole series but the sequel just accidentally turned up in my local library. I have to say, I should’ve read the book in its original language, because the Finnish translation just doesn’t work for some reason. However, I managed to ignore that minor flaw and found the plot eventually quite interesting.

The main character in the story is Sara McMillan, a former teacher, now following her passion (and Rebecca’s steps) and working in the art gallery Allure. There’s two men in her life: a charismatic and dominant owner of the gallery called Mark and attractive, but broken artist Chris, who Sara is also currently dating. Both of them ridiculously rich, of course. The most exciting thing in the book is the question that Sara is trying to find an answer — what happened to Rebecca? That is the catch that makes you wanna read the book till the end. Recommended reading if you wish an easy escape from everyday life with an erotic twist.

But currently there’s a plenty of books which follow the steps of Fifty Shades of Grey and I think I’m getting an overdose of them. Next book will be something completely different!

One thought on “Sisälläni / Being Me

  1. Pingback: Lukulistalla ~ On My Reading List – Pauline von Dahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s