Blogista

Aloitin Pauline von Dahl -kirjablogini kirjoittamisen lokakuussa 2014 Helsingin kirjamessujen jälkihuumassa, ihkaensimmäisen postaukseni voit käydä kurkkaamassa täällä! Kirjahuuma ei ole vieläkään haihtunut, ja blogi onkin nyt ehtinyt uteliaaseen taaperoikään.

cropped-blogbanner421.jpg
Ensimmäinen blogibannerini.

Blogi on minulle paikka, jossa avaan kirjojen herättämiä ajatuksia ja mielipiteitä. Lähellä sydäntäni olevia kirjallisuuden teemoja ovat fantasia, fiktio, scifi, kauhu ja hyvinvointi. Mutta toki myös muuta kirjallisuutta blogissa voidaan kirjoittajan mielenkiinnon mukaan käsitellä. Utelias persoona kun blogin takana häärää!

Kirjoittajan omaan hyllyyn eksyneet kirjat valikoidaan huolellisesti, ja useimmiten ne edustavat klassista kauhua (joskus modernimpaakin), historiallisia romaaneja yliluonnollisella mausteella, persoonallisia fantasiakertomuksia, onpa maaginen realismi myös viime aikoina alkanut viehättää. Hyvinvointiin liittyvä kirjallisuus valtaa koko ajan yhä enemmän hyllytilaa.

Esimerkkejä suosikkikirjoistani eri genreissä:
Fantasia / fiktio: mm. Elisabeth Kostova, Historiantutkija; Ursula K. Le Guinn, Margaret Weiss, Kuolemanportti -sarja; Helena Waris, Pohjankontu-trilogia; Emmi Itärannan ihanat Teemestarin kirja sekä Kudottujen kujien kaupunki; Susan Fletcher, Noidan rippi; Sergei Lukjanenkon Partio-sarja ja Johanne Hildebrandt, Valhallan tarinoita. Viihdefantasian puolella ei ole J. R. Wardin voittanutta!
Scifi / fantasia: Dan Simmonsin kaikki teokset, mutta erityisesti Hyperion, Hugh Howeyn kirjat, aina niin loistava Ursula K LeGuin, Neil Gaiman sekä Terry Pratchett ja legendaariset Margaret Weiss ja Tracy Hickman. Erilaiset utopiat / dystopiat ovat mieluista luettavaa sekä erilaiset stempunk-kertomukset, esim. Kävelevät koneet. Viimeisimpänä löytönä Hannu Rajaniemen mestarilliset scifi-seikkailut.
Hyvinvointi / luovuus: Sanna Wikströmin Hyvän elämän reseptit, Julie Cameronin Tie Luovuuteen, Elina Järven ja Tiina Hottin Error – Mielenhäiriöitä, Scott Stosselin Pelosta Sekaisin sekä valoa ja lämpöä tulviva Rachel Brathenin Yoga Girl. Lisäksi useat Viisas Elämä sekä Duodecim -kustantamoiden julkaisut ovat usein lukulistani vakiovieraita.
Kauhu: Joe Hill, Sydämen muotoinen rasia; Dan Simmons; Kalin Laulu; Mary Shelley, Frankenstein; John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen, sekä Locke & Key graafinen novellisarja.

Luen myös klassikoita kun ehdin, niistä mieleisiä ovat Oscar Wilden sekä Jane Austenin kirjat. Myös muusikoiden elämäkerrat ja kaikenlainen kummallinen kirjallisuus usein miellyttää, kuten vaikkapa Anthony Kiedis, Scar Tissue; Nikki Sixx, Heroiinipäiväkirja; Marquis de Sade, Justine; Patrick Süskind, Parfyymi; näin muutamia nimetäkseni.